Aardbeienplant

Fragaria – Aardbeienplant 

De botanische naam Fragaria komt van het Latijnse woord ‘fraga’ dat aardbeitje betekent. In de symboliek staat de aardbei voor kortstondig genot. Op veel oude schilderijen is daarom de aardbei afgebeeld om kortstondig genot te symboliseren. In Nederland komen zowel de cultuur- als de bosaardbei voor. Een andere benaming in de reclame voor de aardbei is ‘zomerkoninkje.’

Wij produceren 3 soorten aardbeienplanten in diverse hangpotten; 22 cm en 25 cm hangpot:

aardbeienplant-22cm-hangpot-productfoto-wit_SHADOW

 

Loran met witte bloem
De plant kenmerkt zich door compacte plantbouw en de vroege bloei. U zult de grote en mooi conisch gevormde vruchten gedurende de gehele zomer weten te waarderen. Zodra u de planten in april-mei in de tuin op een zonnige plaats zet, zullen de bloemen en vruchten van ‘Loran’ in een aantal ‘golven’ gedurende de zomer verschijnen. Mogelijk ontwikkelt ‘Loran’ dan ook enkele uitlopers. De planten blijven mooi compact in de tuin.

aardbeienplant-22cm-hangpot-roze-productfoto_SHADOW

 

Roman met roze bloem
De plant kenmerkt zich door zijn groeikracht en overvloedig appelbloesem kleurige bloemen en aromatisch fruit gedurende de hele zomer. De groeikrachtige, donkerbladige planten van ‘Roman’ produceren enkel uitlopers voor de bloei. De ietwat langwerpige vruchten zijn middelgroot met een warme dieprode kleur.

 

aardbeienplant-22cm-hangpot-productfoto-rood-donkerroze_SHADOW

 

Toscana met rode (donkerroze) bloem
Aardbei F1 ‘Toscana’ ontwikkelt een groeikrachtige plant met diverse uitlopers. De grote, donkerroze bloemen verschijnen al snel op de plant en later ook op de uitlopers. Een aantal weken na begin van de bloei zijn de eerste vruchten rijp. Toscana produceert gedurende de gehele zomer een overvloedige oogst van prachtige, conisch gevormde aardbeien. De vruchten zijn sappig en zoet van smaak.

 

Verzorging

Temperatuur: planten zijn bestand tegen lichte vorst
Kamer/Tuin: tuin- en terrasplant
Licht: voorkeur voor zon
Water: voldoende water geven als de aarde droog wordt
Bemesting: 2x per maand
Kleuren: bloemen zijn wit, roze of rood (donkerroze)
Ook geschikt voor consumptie.