Groenten teelt

Groente teelt

Naast ons assortiment aan planten en bloemen, zijn we sinds een aantal jaar ook bezig met het telen en kweken van verschillende groenten. De zoete bataat is hiervan een voorbeeld waarin we als pionier proberen voet aan Nederlandse bodem te krijgen. Maar naast de Zoete Bataat telen wij ook nog een aantal andere groeten die even glans verdienen.

Zo zijn wij namelijk erg trots op onze rode biet en boerenkool die wij in samenwerking met HAK, het keurmerk ‘On the way to Planet Proof’ mogen toekennen. Het bedrijf HAK hecht veel waarde aan duurzaam geteelde producten en zijn daarom nauw betrokken met de telers.

“Ook praten we over welke rassen het meest geschikt zijn om te telen in ons klimaat dat aan verandering onderhevig is en welke natuurlijke vijanden we kunnen inzetten tijdens de teelt. Denk aan lieveheersbeestjes die het heerlijk vinden om bladluis te eten.“ (Adri den Dekker, Directeur Inkoop, Landbouw & Duurzaamheid van HAK Bron: HAK.nl 2020)

Naast de boerenkool en rode biet dragen ook onze spinazie en peen het ‘On the Way to Planet Proof’ keurmerk. Dit onafhankelijke keurmerk kan worden gezien als ‘Proof’ dat een product op een duurzamere manier is geproduceerd.

Bij toekenning van dit keurmerk wordt namelijk breed gekeken naar het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest, dierenwelzijn, biodiversiteit, natuur en landschap.

“Op het gebied van gewasbescherming investeren wij ook al een aantal jaar op de inzet van biologische middelen.”

Dit heeft beter effect op de natuur en daarom ook op onze gewassen. Bent u benieuwd naar de biologische gewasbeschermingsmiddelen die wij inzetten? U leest het op de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen pagina.

Maar ook andere producten zijn op onze velden te vinden zoals; boontjes, kool, wortels, prei, erwten en schorseneren. Deze maar ook de rode biet, aardbei en zoete bataat zijn Global G.A.P. gecertificeerd.

De Global G.A.P. certificering is bedoeld om de consument verantwoorde en duurzame producten te kunnen aanbieden.  Het is een internationaal certificaat dat staat voor duurzame productie methodes met als resultaat kwalitatief hoogwaardige producten.

Tenslotte zijn we sinds kort begonnen met de verwerking van mais tot mais balen. En daarnaast het produceren van snijbieten voor sap productie. Deze projecten zitten nog volop in ontwikkeling en beloven veel goeds voor de toekomst.

Hieronder ziet u in een korte video een samenvatting van alle producten die wij op dit moment telen. 

(Het volledige artikel over de certificering van het ‘On the way to planet proof’ van de rode biet en boerenkool leest u op de website HAK.nl)

(Alle auteursrechten van de gebruikte foto’s zijn van: HAK)