Tuinplanten Zomer

Tuinplanten Zomer

Campanula Portenschlagiana

Het Dalmatiëklokje (Campanula Portenschlagiana) is een overblijvende, groenblijvende plant uit de klokjesfamilie (Campanulaceae). De plant is inheems in Kroatië, waar ze in de bergen van Dalmatië voorkomt. In Nederland komt ze in het wild niet voor.

De plant wordt ongeveer 10 cm hoog. Bloeitijd is van juni tot september. Wij produceren deze in een lila-kleurige 25 cm hangpot.

Verzorging  
Temperatuur: planten zijn bestand tegen vorst
Kamer/Tuin: tuin- en terrasplant
Licht: voorkeur voor zon – half schaduw
Water: normaal water geven als de aarde droog wordt
Bemesting: 2x per maand
Kleuren: paarsblauw

Niet geschikt voor consumptie.

Fragaria – Aardbeienplant 

De botanische naam Fragaria komt van het Latijnse woord ‘fraga’ dat aardbeitje betekent. In de symboliek staat de aardbei voor kortstondig genot. Op veel oude schilderijen is daarom de aardbei afgebeeld om kortstondig genot te symboliseren. In Nederland komen zowel de cultuur- als de bosaardbei voor. Een andere benaming in de reclame voor de aardbei is ‘zomerkoninkje.’

Wij produceren 3 soorten aardbeienplanten in diverse hangpotten; 22 cm en 25 cm hangpot:

Loran met witte bloem
De plant kenmerkt zich door compacte plantbouw en de vroege bloei. U zult de grote en mooi conisch gevormde vruchten gedurende de gehele zomer weten te waarderen. Zodra u de planten in april-mei in de tuin op een zonnige plaats zet, zullen de bloemen en vruchten van ‘Loran’ in een aantal ‘golven’ gedurende de zomer verschijnen. Mogelijk ontwikkelt ‘Loran’ dan ook enkele uitlopers. De planten blijven mooi compact in de tuin.

Roman met roze bloem
De plant kenmerkt zich door zijn groeikracht en overvloedig appelbloesem kleurige bloemen en aromatisch fruit gedurende de hele zomer. De groeikrachtige, donkerbladige planten van ‘Roman’ produceren enkel uitlopers voor de bloei. De ietwat langwerpige vruchten zijn middelgroot met een warme dieprode kleur.

Toscana met rode (donkerroze) bloem
Aardbei F1 ‘Toscana’ ontwikkelt een groeikrachtige plant met diverse uitlopers. De grote, donkerroze bloemen verschijnen al snel op de plant en later ook op de uitlopers. Een aantal weken na begin van de bloei zijn de eerste vruchten rijp. Toscana produceert gedurende de gehele zomer een overvloedige oogst van prachtige, conisch gevormde aardbeien. De vruchten zijn sappig en zoet van smaak.

Verzorging  
Temperatuur: planten zijn bestand tegen lichte vorst
Kamer/Tuin: tuin- en terrasplant
Licht: voorkeur voor zon
Water: voldoende water geven als de aarde droog wordt
Bemesting: 2x per maand
Kleuren: bloemen zijn wit, roze of rood (donker-roze)

De vruchten van de aardbeienplanten zijn geschikt voor consumptie.

Aster

Aster Novi-Belgii

17 cm Aster

De Nieuw-Nederlandse Aster (Aster Novi-Belgii) is een vaste plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). De plant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Deze plant is enkel-bloemig en bloeit in de herfst, maar is niet geschikt om als snijbloem gebruikt te worden.

Deze Aster is onderdeel van de Magic serie en wordt geproduceerd in een kleur, in een; 17 cm potmaat.

19 cm Aster trio

Deze Aster is dubbel-bloemig, bloeit in de herfst en is ook niet geschikt om als snijbloem te gebruiken.

De Aster-trio maakt deel uit van de Showmaker-serie die wordt gekenmerkt door een donkergroen blad. Wij produceren deze plant in een: 19 cm potmaat.

26 cm Aster quatro

Deze Aster quatro bevat 4 verschillende kleuren en is dubbel-bloemig. Deze plant bloeit in de herfst en is ook niet geschikt als snijbloem .

De Aster quatro is ook onderdeel van de Showmaker serie, dat wordt gekenmerkt door een donkergroen blad. Wij produceren deze plant in een: 26 cm potmaat.

Verzorging  
Temperatuur: planten zijn bestand tegen matige vorst
Kamer/Tuin: tuin- en terrasplant
Licht: voorkeur voor zon
Water: voldoende water geven als de aarde droog wordt
Bemesting: evt. 1x per maand
Kleuren: blauw, roze- en lila-tinten, wit

Niet geschikt voor consumptie.

Potchrysant- Cosmo

Chrysanthemum Indicum – Potchrysant 

De potchrysant Cosmo is klein-, enkel,- en gevuld-bloemig en beschikbaar in verschillende kleuren. Deze plant is leverbaar vanaf juni tot november in diverse potmaten; 23 cm schaal (gangbare maat), 11 cm, 12 cm en 13 cm pot. Deze planten worden in de kas gekweekt. De meeste planten zijn met 1 kleur per pot/schaal, maar wij maken ook mix-potten in trio (3 kleuren).

Er zijn 2 varianten, namelijk de getopte teelt en de ongetopte teelt (‘Deko’ oftewel pluis-chrysant met mooie grote bloemen, zoals te zien op de Tuinplanten-herfst pagina).

Verzorging  
Temperatuur: planten zijn niet bestand tegen vorst, maar kunnen koude temperatuur verdragen
Kamer/Tuin: kamer, tuin- en terrasplant
Licht: voorkeur voor zon
Water: voldoende water geven als de aarde droog wordt
Bemesting: de plant krijgt voldoende voeding mee, dus niet nodig
Kleuren: diversen in enkel-bloemig en dubbel-bloemig

Niet geschikt voor consumptie.

Zonnebloem

(Helianthus Annuus)

De zonnebloem is altijd een mooie blikvanger in iedere tuin of terras met zijn mooie grote goudgele bloemen. Een echte zomergenieter. Wist u dat de zonnebloem waarvan de bloem nog niet in bloei is meedraait met de zon overdag?

In de nacht draait de bloemknop weer naar het oosten. Als de hoofdknop is uitgebloeid kan deze er voorzichtig met een mesje uitgesneden worden, zodat de zijknoppen beter tot zijn recht komen. Zo heeft u nog langer plezier van deze prachtige plant die op deze wijze voor lange tijd door blijft bloeien. De zonnebloem is beschikbaar in een 23 cm potmaat met daarin 3 planten.

Verzorging  
Temperatuur: planten zijn niet bestand tegen vorst
Kamer/Tuin: tuin- en terrasplant
Licht: voorkeur voor gedempt zonlicht
Water: normaal water geven als de aarde droog wordt
Bemesting: 2x per maand
Kleuren: geel

Niet geschikt voor consumptie.