Waterschade door Zware Regenbui Beperkt dankzij Biofolie

“We werden volledig verrast, maar hebben de schade inmiddels in beeld” …

Eind juni hadden vele agrarische bedrijven in Noord-Brabant te kampen met een zware onweersbui. In delen van Brabant werd het pikzwart, het begon hard te regenen en er kwamen enorme hagelstenen naar beneden, sommigen ter grootte van tennisballen. Deze uitzonderlijke hagelbui zorgde voor miljoenen euro’s aan schade, waarbij agrarische bedrijven uit de regio het hardst getroffen werden.

Ook Croyse Loop heeft te maken gehad met de zware regenbui, die geleid heeft tot een enorme wateroverlast. In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om de schade te beperken en de teelt tot een goed einde te brengen.

Inmiddels staan de planten er weer mooi bij. Dankzij de teelt in de biofolie hebben we de schade kunnen beperken en kunnen we nu weer genieten van uitgestrekte bollenvelden. De bolchrysanten en asters verlaten het veld in rap tempo!