Onze rode biet en boerenkool zijn On the way to PlanetProof

 
On the way to PlanetProof!
 
Deze week is er een interessant artikel van HAK verschenen over de ontwikkelen rondom het keurmerk ‘On the way to Planet Proof’ dat wij sinds kort mogen geven aan onze rode bieten en boerenkool
 
In dit artikel wordt onder andere antwoord gegeven op de vraag wat er allemaal komt kijken bij het verkrijgen van dit keurmerk. Daarnaast wordt antwoord gegeven op de vraag, wat er allemaal in het potje van HAK belandt. ‘Consumenten hebben namelijk vaak geen idee waar hun groenten vandaan komen.’ Pieter Verschure (2020).
‘Consumenten hebben namelijk Vaak geen idee waar hun groenten vandaan komen’ Pieter Verschure (2020)
Duurzaam telen wordt een steeds belangrijker onderdeel van het kweekproces en begint in de landbouwsector bij de oorsprong van een product. ‘Zo zijn we al jaren bezig om uit te vinden hoe we de bodem het beste van natuurlijke mest kunnen voorzien. Tuincompost betrekken we uit de nabije omgeving en sinds dit jaar krijgen we van Staatsbosbeheer gras uit hun verschralinggebieden. Pieter Verschure (2020)
 
Het complete artikel kunt u lezen op de officiële HAK website. (fotografie bron: HAK.nl) 

De eerste potjes met de rode bieten en boerenkool die het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ dragen zullen vanaf half november 2020 in de winkel staan. 

Fotografie bron: HAK.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s