Styling tips voor de wintertuin

Snoeiafval? Maak er iets moois van!

De dagen worden korter en ‘s nachts begint de temperatuur te dalen, hoog tijd dus om uw tuin winter klaar te maken. Maar na al dat snoeien houdt u natuurlijk heel veel groen afval over. Maar is dit wel afval? Hieronder hebben wij een aantal opstelling samengesteld om u te laten zien wat u met uw snoeiafval allemaal kunt doen. Dus laat u inspireren en creëer een complete nieuwe winterlook voor uw tuin.

Neem hiervoor een grote pot of emmer waarin u potgrond toevoegt. Dit geeft de pot stabiliteit en u een stevige ondergrond waarin u het groen kunt steken. U kunt daarnaast snoeitakken in het midden van de pot zetten waartegen u het groen kunt steken.

Droogbloemen zijn dit jaar helemaal hip. Heeft u pampasgras(Cortaderia) in de tuin, gebruik deze dan in combinatie met andere groene takken. Dit geeft een zachter maar zeker ook winterse uitstraling. Een hulst met rode besjes maken de winterlook compleet. Heeft u deze niet in uw tuin, gebruik dan andere takken met rood/oranje gekleurde bladeren, zo creëert u kleur variatie in uw creatie.

Gebruik ook vooral verschillende soorten groen in uw creatie. Dit zorgt namelijk voor een dynamisch en speels effect. Gebruik bijvoorbeeld coniferen in combinatie met laurier takken en probeer vooral verschillende dingen uit.

Voeg daarnaast ook grove takken toe om de complete creatie winters af te maken.

Hieronder is een sfeer impressie toegevoegd van creaties die door ons zijn gemaakt. Laat u inspireren en ga vooral zelf ook aan de slag.

Wij wensen u veel plezier en deel ook vooral uw creaties met ons!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s