Kerst-tafel met de kerstster

Hebt u hem ook al staan, de kerstster?

De feestdagen komen steeds dichterbij, hoog tijd voor de kerstversiering dus! Misschien bent u al druk met de aankleding of nog opzoek naar extra inspiratie, in beide gevallen bent u bij het juiste adres. In dit artikel geven wij u tips hoe u eenvoudig een tafel omtovert in kerstsfeer met behulp van onze kerststerren.

Bij het maken van deze kersttafel hebt u nodig, een of meerdere kerststerren, dennenappels (of andere natuurlijke materialen), kerst versiering zoals: kerstballen, een gekleurd tafelkleed en eventueel een loper of linten. Kies daarbij een kleur-thema en laat dit in uw gehele huis terugkomen. Zo creëert u eenheid en rust. Daarnaast maakt u de kersttafel af met dennen groen en kaarsen. (Voor de brandveiligheid kunt u gebruik maken van kaarsen op batterij, deze zijn verkrijgbaar in verschillende tuincentra)

Spreid het gekleurde kleed over uw tafel, en/of leg eventueel een loper of linten over de breedte van de tafel, dit kleed het geheel meteen aan. Plaats vervolgens de kerststerren in een feestelijke pot (VB in goud) op de tafel. Houd u van een neutrale kerst look, gebruik dan een pot in aarde tinten. Vervolgens kunt u nu beginnen met de verdere aankleding. 

Verspreid de kaarsen over de tafel en plaats het dennengroen ertussen. Leg de dennenappels (of andere natuurlijke materialen) op het dennen groen en maak met kerstballen de tafel af. (Mocht u geen dennen groen willen gebruiken, kunt u met alleen kerstversieringen ook een hele mooie tafel creëren)

Om uw tafel uniek te maken kunt u er ook voor kiezen om een rendier, houten kerst boompje of ander kerst element op de tafel te plaatsen. Dit mogen ook elementen van buiten zijn (VB kroon op een gouden schaal), hiermee wordt het winterse gevoel nog eens extra versterkt. Daarnaast kunt u ook met hoogte verschillen werken waardoor uw tafel nog speelser oogt.

Tip: Bij een rode kerstster kunt u kiezen voor kleur-thema’s zoals:

Bordeaux Rood / Groen / Goud
Zand bruin / oud Roze / Zwart
Bruin / Zilver / Wit

Gebruik ook vooral oude kerst versieringen, de vintage look is anno 2020 weer helemaal hip. Maar laat vooral uw creativiteit de vrije loop en ga snel aan de slag! Des te langer kunt u van uw mooie en gezellig kersttafel genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s